wie-zijn-wij

Hoveniersbedrijf Lout Huijbregts

Lout Huijbregts is een vakbekwaam hovenier en pakt alles aan, of het nu gaat om een kleine stadstuin of een uitgestrekte landelijke tuin, hij staat voor u klaar! De eisen en wensen van klanten kunnen verschillend zijn, maar het streven is bij iedere opdracht een met zorg ontworpen tuin, die nauwkeurig is aangelegd.

Uw hovenier in de Kempen

Lout Huijbregts heeft de opleiding voor hovenier succesvol afgerond en is daarna bij een hoveniersbedrijf gaan werken. Na dit 5 jaar met veel plezier te hebben gedaan heeft Lout de stap genomen om een eigen hoveniersbedrijf te beginnen in Reusel. Inmiddels zijn we een mooi groeiend bedrijf.

 

Boom verzorging is een breed begrip. Simpel uitgelegd is het niet meer dan het planten van bomen op een geschikte plek en daarna de boom begeleiden naar het uiteindelijke doel. En soms het verwijderen van bomen. Bij aanplant van een boom is het belangrijk dat de standplaats goed voorbereid word. Dit omdat in 75% van de gevallen van gebreken/afwijkingen aan een boom de oorzaak in de bodem te vinden is. Ook bij bestaande bomen is dit het geval.

Daarom word er altijd eerst een controle gedaan. Visual Tree Assissment (VTA) is de controle die dan word uitgevoer. Bij deze controle worde gekeken naar de zichtbare gebreken/afwijkingen van een boom, je kunt hierbij denken aan zwammen op de stam, groeiafwijkingen, veel afgestorven takken etc. De boom word dan beoordeeld als: Veilige boom, Risico boom of Attentie boom. Na de controle word een plan van aanpak gemaakt. dit kan bestaan uit standplaats verbetering, snoei, verder onderzoek, velling van de boom.

Bij Hoveniersbedrijf Lout Huijbregts kun je terrecht voor : aanplant van bomen, verplanten van bomen, rooien van bomen, VTA controle, snoeien van bomen, standplaats verbetering, uitgebreide boom inspecties, vellen en het verwijderen van de stronken en het hout/snoeiafval. Ook het verwijderen van bomen op moeilijke standplaatsen, denk aan plaatsen waar de boom niet kan vallen maar stuk voor stuk afgebroken moet worden. Hout en snoeiafval kunnen worden afgevoerd of ter plaatsen worden versnippert en op kachelhout formaat gezagen worden.

De Kapvergunning: Hoveniersbedrijf Lout Huijbregts weet wanneer er een kapvergunning nodig is om een boom te verwijderen, deze zorg kan u dan ook door ons uit handen worden genomen.

Voor een deskundig antwoord op al uw vragen neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Lout Huijbregts   •   info@louthuijbregts.nl   •   Telefoon: 06-53481676

Neem contact op